Roo

Alla inlägg den 19 juni 2008

Av Åsa - 19 juni 2008 23:05

Lite så kändes det efter att KM var kört i agility i kväll! Äntligen fick jag och Algot till det på ett KM, känns ju som vi borde haft en rimlig chans det fem åren vi har tävlat, men matte har alltid strulat till det. Idag höll jag fokus rakt igenom och fick ÄNTLIGEN bli KLUBBMÄSTARE med min lilla SUPERGOTTE!


Det började med large, Amy och husse gör ett bra lopp, det är bra speed i de gamla tollarbenen, hon missar dock en tunnel på ett något underligt sätt. Vet inte om hon tyckte det var nog där och trodde att tunneln innan var sista hinder... En vägran och tredje plats inför hopploppet.

Jackaroo började super med fina kontaktfält på balans och A-hinder. Efter A:t drog han dock genom däcket istället för in i slalom, när han sen tog slalom så gjorde han det kanonfint! Efter det följde en regäl fartsträcka innan dom kom till gungan, han flög inte av den, men han stannade heller inte så den tog vi om två gånger innan han kunde behärska sig. Kändes trots allt som ett bra lopp, det dröjer nog inte allt för länge innan saker och ting börjar falla på plats.


Algot hade startnummer två och gjorde ett bra agilitylopp, viss k.f var ungefär som vanligt och det kändes som han saknade det där lilla extra trycket i steget. Vi ledde dock inför andra loppet. Bland annat tack vare att lilla Alven hoppade balans och gunga för hussen, annars var faktiskt systeryster en tiondel snabbare!


I hoppklassen började small och Algot nollade igen, lite övertydlig var jag när han skulle till säcken, då de kom rakt mot en tunnelöppning. Återigen kändes han inte fullt sådär explosiv som han kan göra, får hålla koll på honom så att han inte har nått skit i kroppen. Det kan ju faktiskt bara vara så att nu när vi fått ihop vår handling så går han mer samlat och det blir inte så mycket tokspring som tidigare, men det är väl bäst att håll ett öga på honom så man inte missar något som är fel.

Alven nollade med ett superlopp och hade andra snabbaste tid alla storleksklasser, men med tio fel så blev det en fjärdeplats för dom.


Amy var bara för söt i hopploppet, hon kom på slutet och skulle göra en 180-graderssväng bort från upploppet och husse är tidig och rätt placerad och ropar högt och tydligt AMY! Vad gör då en tant, hon kollar runt och ser inget hinder att ta, tills hon kommer på att man kanske ska vända sig MOT husse som ropar!!! Aha där var hindret jag skulle ta... Trots den lilla grejen så räcker tiden till seger, så för andra året i rad blir Amy klubbmästare i large!

Jackaroo gör ytterligare ett fint lopp, vi klarade dock inte att komma till säcken utan att först pasera tunneln... Han klarade inte heller slalomingången, inte alltför svår om det inte vore för den fart hundarna kom i, jag hade sett problemet på banvandringen och var långt tillbaka för att hjälpa honom att söka sig rätt själv. Nära var det, men det blev port två, när vi tog om jobbade han kanon under rätt hård press = NÖJD matte!

Några vida svängar blev det också, men som sagt det är på rätt väg med lillen com snart blir storebror.


Efteråt blev det gott grillat som Ylva och Emelie fixat, tack det smakade bra för hungriga tävlanden!

 Är förstås nöjd med det mest en sån här kväll, men lite extra kul var det att se Amy med sådan fin fart, Alva's k.f på A-hindret gladde också, Roo's k.f och slalom var bra och sen sist men inte minst Algot's båda lopp i sin helhet! Känns bra att jag har börjat lyckas med fokuseringen på klubbtävlingar (har ju gått bra på månadstävlingarna också) det gör att det blir mer tävlingslikt och borde då göra oss bättre på officiella tävlingar också.

Nu sover doggarna gott, nöjd med att ha fått sprungit agility och sen fått kvällsmat. Jag ska nog suga en smua på det här nu, får fira lite extra i morgon...

Ha en bra midsommar allihop, det ska vi ha!!!


Ovido - Quiz & Flashcards