Roo

Alla inlägg under april 2007

Av Åsa - 18 april 2007 21:44

  Ja nu beror det ju på vad man menar med ledig dag, jag har i alla fall inte varit på jobbet idag, däremot har vi spårat, tränat agility, badat, inhandlat slalom, hälsat på föräldrarna, städat och bäddat rent i grushögen, förlåt sängen.

Jaha jag tar det från början, blev väckt av Roo vid sju-tiden så det blev ut och rasta dom lite och sen upp i sängen igen, jag vägrade bestämt att gå upp klockan sju när jag var ledig. Vid niotiden gav jag upp, efter morgonrundan och frukost tog jag med mig Algot och Roo och åkte iväg för att lägga spår.


Jackaroo fick två spår ett längre som började i skogen och slutade på ett gräsgärde och ett kort enbart på gärdet.

Det första spåret gick riktigt bra, han är dock så oerhört het i början av spåret så han springer runt som en dåre och fuskar lite här och var. Nosen verkar dock vara påkopplad då han snabbt upptäcker om han missat en vinkel. Mot slutet när han kom ut på gräset spårade han riktigt snyggt med låg nos.

När jag la det andra var jag lite korkad, kom på försent att jag korsade min egen väg (där jag gått för att komma till första spåret) så där tappade han det, men när jag visade på honom igen tog han det klockrent! Duktig liten kille.


Algot fick bara ett kort spår med en härlig godisskål med skinkost i till slut, det var uppskattat, han försökte dock fuska genom att vinda in den. Jag hade lagt det i motvind, vilket självklart inte var så smart, men jag tänkte helt enkelt inte på det, han får ju mest göra det här på skoj, dessutom är det ju bra att göra misstagen på honom och inte på Jackaroo...


Vi hämtade sedan upp Amy och Alva och åkte in till Granngården för att köpa elstolpar, så vi kan få ett slalom hemma. Dom verkar sitta stadigt i backen så det ska nog duga ett tag, åtminstonde tills det blir riktigt tryck i Roo. Nu kan vi träna små korta stunder ofta, vilket kommer bli super när det gäller slalom. Det blev lite tuggben och lite nya lurviga leksaker också. Alva och Algot ska ha "lurverna" som motivation i agilityn.

På hemvägen stannade vi till hos mamma och pappa och sa hej och sedan blev det ett dopp för hundarna i Säbylundssjön.  Det var mycket uppskattat!


Efter att ha dammsugit huset och skakat ur en massa grus ur sängen så åkte vi till klubben och tränade agility.

Algot var suveränt duktig i kväll, vi fick till starten från lördagens agilityklass riktigt bra och även många andra passager gick bra.

A-hindret var framtaget och sänkt och den nyinköpta lurven låg på plats och det såg verkligen fint ut. Bara att jobba vidare på det där så löser det sig säkert så småningom.

Jackaroo, ja vad ska man säga, mer vild än tam, ingen kontakt what so ever! Han var antagligen trött i huvudet efter en intensiv dag. Efter några misslyckade försök på tunnel, hopp, hopp, lite diagonalt så tog jag bar hindrena och till slut hoppade han båda. Efter att ha fått vilat lite i bilen så fick han ta slalomen, det var tolvpinnars ute och jag hade väl tänkt köra åtta, men han gick hela vägen både höger och vänster!!! Vilken kille man har, synd bara att jag skulle ta det en gång till...

Tog isär det när det inte funkade och körde åtta felfritt sen från båda sidor.

Blir bra att kunna träna det hemma då kan man köra en gång åt båda håll och sen lägga ner. Så nu LOVAR jag att inte repetera om det går bra första gången, inte förrän han känns helt säker.


Sådär ja, nu är vi trötta och ska gå och sova så vi orkar jobba i morgon.

Av Åsa - 15 april 2007 10:06

Åkte i väg tidigt till Kvinnersta, då jag vaknade och inte kunde somna om.

Vi skulle inte starta förrän vid elva tiden, men jag tänkte att Jackaroo kunde behöva lite miljöträning och dessutom kunde vi ju heja på Inger och Emma som tävlar i large.

Jag kom lagom för att höra Inger ropa "Duktig tjej" till Pippi när dom gick i mål, ett nollat lopp och 12:e plats tror jag det blev. Kom alltså lite för sent då Emma startat precis innan, dom fick visst en disk.


 

Kunde konstatera att det var en bökig start och även ytterligare några svängar som inte passar mig och Algot, så jag kom mig själv att sänka oss redan innan banvandring, ja långt innan vi ens skulle in på banvandring...

Jag tog mig i kragen och började tänka positivt och se det som en utmaning. När sedan agilityklassen byggdes upp var banan av liknande struktur och återigen kom det negativa tankar, måste verkligen bättra mig på det där. 


 

Hur som så fick Roo komma in och vara med under den klassen och han skötte sig rätt bra, lite små vild var han väl i mellan åt men i det stora hela så är jag nöjd med honom. Han tyckte dock att det var jätteläskigt att gå in i ridhuset med den ljudnivå som det blir när det är klasstre hundar. Kan för mitt liv inte förstå varför det ska behöva skällas så hela tiden, men det verkar bara vara jag som tycker det...


 

Så tillslut var det dags för oss att starta i agilityklassen, kändes bra efter banvandringen trots allt. Kom på att jag skulle gå lite lägre ner och hämta honom i en threadle än vad jag banvandrat, för att kunna röra mig och inte bli stillastående och puta med rumpan.  Är ju förbaskat synd att man inte kan klara av att hålla sig till den planen trots att det är redan vid hinder 3-4...

Jag gick för snävt, blev stående och Algot tvekade och tog hindret från fel håll. Stackars killen den är inte lätt att springa agility med matte.

I övrigt så var det bra fart på honom, så bra så att han hoppade k.f på balansen. Där han jag tänk att jag skulle ta om, men jag bestämde mig för att inte häma hans fart, men i och med dom tankarna så tappade jag honom lite här och var senare. Slutet var dock fint, då han tog ett bakombyte perfekt och styrde bort från en tunnel på upploppet.


 

I hoppklassen hade Alva startnr 11 och Algot 18 och så var det två strykningar. Det var dock inga problem att hinna, Alva diskar jag redan i starten då hon hoppar tillbaka över hinder två, ja jag blev stillastående.

Efter det flöt det på jättebra, blev nästan lite snurrig av alla framförbyten, men det är bra träning för mig.

Med Algot så tänkte jag att nu jäklar ska jag röra på fötterna och lita på att Algot följer med. Visst gör han det, kommer jättefint med trots en trång passage, inte en antydan till att ta fel hinder! Lite fler såna upprepningar från min sida så sitter det snart i ryggmärgen. Blev så nöjd att han följde så fint så jag glömde framförbytet efter, men det löste sig med ett bakombyte.

Resten av banan flöt finfint och det blev en nolla och även om tiden var sådär så räkte det till SEGER!!!

Kul, framför allt så känns det bra att det finns såpass mycket tid att plocka på ett segerlopp, vi tappade tid i svängarna runt det missade framförbytet,  jag fegade i slalom - det låg lite mot väggen och han hade problem med det under påsken och så gjorde han en snurr på upploppet.

Blir jag bättre på framförbytena så kan vi nog tighta till det lite också, det var tre på raken i det här loppet.

När vi satt och väntade på prisutdelningen, mediumklassen var kvar, så fick Roo komma in igen och nu var han lugnare, han la sig och tittade på alla hundarna.


 

Vinet fick jag spara på, vi skulle iväg på kalas på eftermiddagen, men det kommer fler segrar hoppas jag.

Nu ska jag nog ta tag i däckbyte på bilen.

Av Åsa - 13 april 2007 15:35

Amy är skadad, hon haltade till och från under påsk, utan att vi kunde hitta något, sen har hon gått normalt några dagar, men i morse haltade hon rejält. Hon kommer alltså vackert få vara hemma i morgon med husse när jag drar till Kvinnersta för att tävla. Stumpan har ju fortfarande inte tävlat i år. Vad som är värre är det faktum att hon äter väldigt dåligt och det är inte normalt för en tollare. Hon lämnar all hundmat och äter bara hälften av det ris hon fick, så något fel är det nog med våran gamla gumma. Usch det är inget kul när dom blir dåliga, hon har ju åldern i mot säg också.Dom små bastarderna får väl hålla ställningarna på banan, dom är ju fulltrimmade efter påsken, sen är det bara att hoppas att matte kommer ihåg det hon ska också...Jag vann ju en vinflaska av Petter för snabbaste hund på motivationsbanan så det vore ju fint att få fira med den!Håll tummarna för oss imorgon nu, matte är vin(nst)sugen!!!

Av Åsa - 9 april 2007 20:27

Sådär, då var första gången på nybörjarkursen avklarad. Verkar som Inger och jag fått ett härligt gäng att jobba med. Det var hopp och slalom som var först ut och alla klarade av det galant, även om vi fick använda lite olika tekninker för att övertyga dom. Det är det som är så kul med kurser, man får så många olika typer av hundar och får tänka till ibland för att lösa det.Efter kursen fick Roo komma ut och träna lite slalom och som han gjorde det! Vilken suverän hund jag har, åtta pinnar utan strul, han jobbar verkligen och använder huvudet. En missad ingång och en miss i slalomet, det var allt. Så nu är det bara att skynda långsamt så man inte sabbar det här.Det blev också hopp-tunnel-hopp med kvarstannande träning. Det gick riktigt bra med stannandet när jag bara sa stanna och inte kladdade för mycket på honom, stannar han väldigt snett framför hindret så rätar jag upp honom på ett lugnt sett genom att lyfta honom rätt. Jag belönade att par gånger bakåt med boll och släppte honom på hindren ibland, funkar fint så det är bara att jobba vidare på det.En gång missade han hindret efter tunneln och flög över ett annat som var placerat efter det. Inget stort problem kan tyckas, det var bara det att det låg på largehöjd...men det var inget problem han sträckte ut sig och öppnade upp bakbenen fint! Vi kommer nog att köra på mediumhöjd ett bra tag till, tycker han är lite för ung än.Nu blir det tack och go natt för i kväll.

Av Åsa - 9 april 2007 11:07

Nu är vi full laddade och totalt slutkörda efter tre intensiva dagar.Det har varit helt underbart, vi har lärt oss massor och framför allt haft väldigt, väldigt roligt. Både under träning och på kvällarna.Så först vill jag säga TACK till Petter som orkat tjatat på oss i tre dagar samt till Susanne som fixat med allt runt omkring.Vi har varit åtta stycken som tränat med hundar på varierad nivå, från nybörjare till klass tre ekipage och det funkar väldigt bra. Petter är suverän på fixa banor där man kan träna tillsammans på oavsett nivå, även i de svåraste banorna finns det enkla linjer att hitta.Petter har verkligen hittat de små sakerna som saknats hos oss. Här kommer det i punktform.* KONTAKTFÄLT Det var inget nytt, jag har ju tränat om dom under vintern, säkerheten har börjat infinna sig, så nu jobbas det på farten. Ska jobba vidare på balansen med leksak nedanför och sänka ner A-hindret ordentligt för att få upp farten och sen höja det succesivt. GLÖM INTE att gå tillbaka i höjden om farten sänks igen!* SLALOMINGÅNGAR Bara att jobba vidare på sammasätt för att få ännu säkrare och självständigare slalomingångar. Även jobba upp intensiteten med hjälp av leksak.* LINJER Jag har verkligen börjat hitta Algot´s perfekta linje under den här helgen och börjat se hur jag ska placera mig för att han ska hamna där. Så nu ska jag bara fixa det på tävling också.* KROPPEN Hålla kroppen upprätt och rör på fötterna, ta ett litet steg i rätt riktning istället för att bli stillastående. Tänk också på att röra sig rätt i förhållande till linjen så inte svängen blir för vid. Jag har haft en tendens att böja mig framåt framför allt i framförbytena, för att få kontakt med Algot, men då har jag blivit stillastående och putat med rumpan, vilket fått Algot att dra åt fel håll eller få en vid sväng. Så upp med kroppen och lita på Algot, för han kommer bara jag rör mig!* UTAN HUND Träna byten utan hund för att få kroppshållningen och linjen att sitta i ryggmärgen. Det ska bli så lite fel med hunden som möjligt.* FOKUS Träna korta övningar med en svårighet, bygg sedan på med fler svårigheter efterhand för att kunna hålla fokus. Jag måste orka fokusera hela banan, även under de lättare partierna, ett hinder itaget.Det där är vad jag och Algot ska jobba på nu, eller ja det är ju mest jag som ska förbättra mig :-), det känns verkligen som det är dom små bitarna som ska få det att falla på plats oftare. Jag vet ju att vi kan prestera och nu ska det bli oftare mellan gångerna!!!Jag kommer antagligen att återkomma till det här, men nu orkar jag inte mer just nu, huvudet och kroppen är som sagt rätt så slutkört.Jackaroo har verkligen varit duktig under helgen, han har fått träna lite lydnad och passivtet när dom andra har tränat. Även om det varit jobbigt med fokuseringen så har han klarat det bra, även apporteringen funkade faktiskt.Lite agilityhinder, tunnlar och slalom fick han köra på lunchen. Idag får han följa med på nybörjarkursen, så ska han väl hinna få träna lite då också.Nu ska jag vila lite till. TACK än en gång alla som var med och förgyllde påsken!!!

Av Åsa - 5 april 2007 17:44

Då har man snart jobbat klart och det är dax för lite påskledigt. Eller ledigt och ledigt vi ska träna agility i tre dagar för Petter Nordlien och på måndag drar nybörjarkursen i gång som Inger och jag håller i. Redan i kväll ska vi iväg för upptaktsträff med Petter.Vi kommer sova i husvagnen hos Roger och Susanne så här blir det uppdaterat först efter påsk.En sak till, allsvenskan drar igång i helgen och ÖSK möter Gefle borta. SEGER vill jag ha!!! Heja ÖSK!!!

Av Åsa - 4 april 2007 14:50

I går morse på promenaden skuttar det förbi fem rådjur 50 meter framför oss, alla inklusive Algot stannade och kom till mig när jag ropade!!! Något förvånad och stolt matte bjöd på godis som turligt låg i fickan. Dom kände kanske på sig att dom behövde hamna lite på plussidan efter en natt med pip, bök och skall...Hur som med ett mycket bättre humör åkte vi till klubben efter frukost. Jackaroo fick träna slalom och det gick jättebra, han var mycket lugnare nu när han fick gå kopplad tills det var dax för träning. Det gick så bra att jag plockade ut en sektion med två pinnar till, så han fick jobba på sexpinnars. Under tiden fick han ligga med kopplet på och han låg jättefint, trots att jag var inne i boden en kort stund. Han jobbar fint igenom alla pinnar, dom gånger det blir fel är när han inte her tid att vänta utan startar innan jag intagit min position. Tycker han går lika bra på både höger och vänster.Algot fick köra A-hindret med en massa fart,lägger en rak tunnel precis neranför k.f så han inte kan hoppa, och sen bara öser vi När jag sen tog bort tunneln hade han lite bättre fart och gick hela vägen ner, stannade dock inte första gången, men jag får nog släppa lite på det så länge han inte flyttar upp avstampet utan går ner hela vägen.Han fick även ta gungan några vänder eftersom han börjat hoppa av den samtidigt som den slår i backen, det är för nära gränsen. Efter att ha påminnt honom en gång att han ska stanna, så stog han fint, gick t.o.m ner 2+2, fast vi inte tränat det.Har hittat ett kort på Algot när han var ca tio veckor, söt va? Det var tennisboll redan då...

Av Åsa - 2 april 2007 18:28

Har under några dagar funderat på hur lite Jackaroo är tränad mot Algot i samma ålder. Har haft känslan av att Algot var mycket längre fram i sin träning vid 8 månader, mer mogen och framför allt kunde mer, så jag tog fram hans gamla träningsbok och gissa om jag blev förvånad.Vet inte varför jag blev förvånad, för man har ju aldrig rätt uppfattning när det gäller tillbaka-blickar i tiden...Dom ligger ungefär på samma nivå, det som skiljer är framför allt att jag hade låtit Algot gå på balanshindren, vilket Jackaroo inte gjort än. Har inte velat ha upp den flamspellen på dom i ridhuset där det är så rörigt. Dessutom fick jag börja om sedan Algot helt plötsligt tyckte gungan var farlig och därmed också balansen, det misstaget vill jag inte göra om.En annan sak som skilljer dom åt är att Algot hade kört lite fler, lite större kombinationer, dock inte i närheten av vad jag hade för mig.Det var i trakten av 8-9 månaders ålder som Algot började förstå slalom, så vi får väl se om Roo hänger på där.Känslan är trots allt att Jackaroo är mycket mer okoncentrerad, han springer i väg mellan varven och kollar läget lite, det är något jag har släppt förmycket, så nu ska det bli lite mer ordning på det hela. Inte det att han inte ska få fortsätta att var en spjuver, för det gillar jag, men jag ska ta och koppla honom när jag ändrar om något eller när jag funderar på en lösning. På det sättet begöver jag inte bråka med honom, men han har inte heller full frihet, utan får bygga en förväntan hos mig. Tror inte att det är något som är svårt att bli av med, han är ju inte olydig på något sätt utan kommer så fort jag ropar, kan tänka mig att det kan ha framkallat lite av stressen jag skymtar ibland. Att det blivit så är att jag har varit själv på klubben hela vintern i o m att jag tränat innan jobbet, det har varit skönt att låta honom rusa av sig lite...Nog om detta, agilityträningen kommer fortgå som planerat, men med max två olika övningar per gång, så han inte behöver sortera så mycket.Kommer att börja bygga lite rundbanor med 5-7 hinder/tunnlar för att bygga upp sug och säkerhet.Däcket, slalom och kontakfält kommer vi jobba vidare med vid sidan av övrig kombination.Lydnaden börjar falla på plats lite också, det är små framsteg men väldigt klara, så som att han hittar fotpositiionen själv allt som oftast nu t.exIdag har vi tränat just fot och ställande på jobbet och det gick alldeles utmärkt, dessutom satt han fot med apporten i ca tre sekunder, ville inte pressa honom mer tidsmässigt där även om jag var sugen...Algot gjorde fina ställanden idag, la sig inte en enda gång. Och så övar vi på vänstersvängar, även där går det framåt.Hoppas ingen tror att jag är stressad över Roo's träning och att det är därför jag jämfört med Algot, för så är det inte. Jag var mer nyfiken över hur det såg ut, upplever ju som sagt Roo något omogen fortfarande och det ska han ju vara, lillgrabben!Vi har ju förhoppningsvis minst tio år på oss att komma någonstans.

Ovido - Quiz & Flashcards