Roo

Direktlänk till inlägg 3 juni 2007

Spår i sommarvärme

Av Åsa - 3 juni 2007 23:11

Äntligen lite riktig värme igen, solen har skinit från en klarblå himel hela dagen och det har varit drygt 20 grader.


Vi startade dagen med spårkurs för Jackaroo, han skötte sig bra i skogen, det blev ett kort spår med höger vinkel. Det spanades på spårtekniken hos hundarna, Jackaroo plockade spåret kanonfint, gick över det och vände direkt tillbaks och sen bar det iväg. Vid vinkeln gick han rakt fram för att sen vända tämligen omgående och ta vinkeln. Störst problem hade han med att hitta slutet, klev förbi leksaken och när jag stannade snurrade han en del innan han fann den.

Han går något högt med nosen ibland och han har bråttom, så i fortsättningen blir det spår med koppel istället för lina, så jag ser honom bättre och kan bromsa farten lättare.

Föremålsintresset är bra, men det måste bli lite roligare med pinnar/leksaker än själva spåret.

Men som Janne sa, han är ju väldigt ung fortfarande, bara ett råämne än så länge. Vilket ämne han är sen min lilla stjärna!


Jag glömde nyporna i spåret så jag tog med mig Algot och gick för att hämta dom, tro det eller ej, men han tog spåret och gick det hela vägen, även om jag tror han gick i Roo's spår.


Sen åkte vi till klubben för lite lydnad, väl där hade Håkan satt upp starten från KM's hoppklass, så jag var tvungen att testa med Algot. Det gick kanon, när jag höll mig till planen och inte kom för högt upp, han svängde fint åt höger. Jag testade också att göra ett f.b mellan tunneln och hindret och jag hann faktiskt gör det, trots att jag var med nästan enda ner vid ingången på sexmeters tunneln...

Tänk vad man hinner bara man bestämmer sig för det.


Lydnaden så, Roo var duktigt trött av spåret och värmen, inkallningen och fot - kontakt gick bra, men läggande sämre. Kändes som hans lilla hjärna var totalt överhettad vid det laget, han la sig inte på komando trots att jag var helt still, han lyckades ett par gånger och sen avbröt jag hans träning.

Till sist skulle vi testa skott och se hur han reagerade på det. Första skottet slutade han kampa och tittade upp, men tog leksaken direkt igen. Andra och tredje släppte han aldrig greppet, tror inte att han så mycket som vek på ett öra, så det borde inte bli några problem.


Efter skotten tog jag ut Algot och körde igenom ettan, det gick utan problem, bra läggande och ställande, bara att hoppas att det håller i sig.


Nu ska jag lägga upp en plan för Jackaroo's lydnadsträning, så vi bara fokuserar på ett par moment i taget, tränar allt, men lägger fokus på två, tre stycken per månad.

Ska fundera ut ett bra upplägg på det i morgon när jag har några timmar på jobbet, typ tio...

 
 
Ingen bild

Elaka Susanne

4 juni 2007 10:30

Ja vad är det jag brukar säga..... det är bara att se till att du placerar dig där du tänkt på banvandringen, du hinner ..... ta av betongskorna och använd dina långa ben ;).

 
Ingen bild

Åsa

4 juni 2007 14:32

Jag veeeeeeeeeet! Synd bara att det ska vara så svårt att genomföra...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards