Roo

Alla inlägg den 9 mars 2008

Av Åsa - 9 mars 2008 20:34

Jaha, efter att dammsugit, torkat golv, tvättat duntäckena och bäddat rent så händer det. Första bloddroppen på köksgolvet så hade lilla madam börjat löpa, det är till att vilja ha det rent och snyggt om sig när man ska löpa... Jaja det är ju skönt att det är rent och snyggt en liten stund i alla fall.


På eftermiddagen blev det sedvanlig agilityträning, Algot fick börja med övningen med balans och gunga. Leverpastejen gjorde att det var bra drag över balansen, fick dock påbackning av Susanne. Jag saktar tydligen ner lite vid nerfarten, det är onekligen svårt att ändra på sig själv... Någat att tänka på i fortsättningen.

I slalomövningen fick han träna lite handling och svåra ingångar. Idag var det lite svårare att komma med fart in i kl. 2, han sökte sig inte hela vägen ner de första gångerna, men tillslut så gick det.


Roo fick börja med slalom och han började med att ta sikte på tunneln som låg 6-7 meter efter slalom, snacka om överladdad! Andra gången gick han jättefint, hopp, hopp och in i en kl.7-ingång och fullt ös genom slalom! Han drar fint över rakan med fem hinder också även de som var lite förskjutna.

Sen blev det gungträning, första försöket la han sig vid mitten och kröp fram, andra vändan var det bättre, då la han sig inte, men var något försiktig. Tredje och fjärde var det lite fart med, det går onekligen framåt för plutten.


Amy fick vara med och fika och sen fick hon två varv med motivation. Alva hade lite svårt med slalom idag, gick ur ett par gånger, jag har väl blivit bortskämd de sista gångerna att hon varit så säker. Kontaktfälten kämpar vi vidare med och hon förstår mer och mer och avslutade med ett näst intill perfekt utfört k.f på balansen! Men där törs jag inte sätta någon press än.

Alva fick även träna lite hoppteknik, Emma som gått kurs visade lite om det.


Jackaroo fick också prova lite hoppteknik och sen blev det mer slalom, denna gången lite svårare. Först hela rakan, in i en tunnel och sen rakt in i slalom, det tog några varv innan han började förstå att man måste korta upp sig för att klara alla pinnar i sån fart, men det kommer. I och med att han inte har några problem med att fortsätta jobba efter misslyckanden, så tror jag på att köra på i hög fart och låta honom lära sig själv, trial & error.

Det blev lite mer gungan också och han gjorde en kanongunga, så där avslutade vi för dagen. Han går framåt hela tiden, kul med ny hund, man ser all förbättring så tydligt i början.


Algot fick ett par sista varv över balansen, sen fick han nöjet att springa runt i ridhuset med sin underbara boll när vi plockade undan. Tänk att bollar är SÅ KUL!!!


Håller på att lära hundarna lite olika tricks också, Roo ska krypa bakåt, Algot backa, Alva lyfta en framtass och Amy slicka sig om munnen. Det märks vilken skillnad det är på Roo som tränat mer med egna initiativ än de andra, han försöker med nya saker hela tiden, medans de andra gärna låser sig lite. Algot börjar så smått förstå det och han är så söt när han försöker gör mig till viljes för att få ett BRA och godis. 

Ovido - Quiz & Flashcards