Roo

Alla inlägg den 16 mars 2008

Av Åsa - 16 mars 2008 19:59

Igår och idag har vi börjat vårstäda ute, klippt rent det som var nervissnat och beskurit det som ska göras. Skönt att få komma igång lite med sånt, även om det varit lite väl kallt åt fingrarna.


På eftermiddagen blev det återigen agilityträning, vi var få som var där så det blev två övningar, ett finskt staket och en övning med balans och slalom.

Roo fick börja balans övningen. Startade över ett hinder, genom en lång tunnel som låg mellan balans och slalom. Över ett hinder, 180 grader över ett hinder till, upp på balansen, över hinder 1 igen och 180 grader in i slalom.

Jag hade lite svårt att få till timingen efter tunneln, är så van vid att Roo drar i tvåhundra knyck. Men nu när vi tränat mer svängar så är han känsligare och låser lite senare, men vi löste det till slut. Balansen gjorde han jättefint flera gånger, de gånger det blev fel, så var det för att han stannade lite förtidigt, alltså alla fyra tassar på kontaktfältet. Det behövs backas lite i träningen igen för att höja säkerheten. Första varvet var dock skitbra!!!

Slalomen var riktigt bra idag, det var först på slutet som han missade lite. Annars var det hög fart in och med press från matte genom slalom.

I det finska staketet fick han jobba rätt hårt för att klara av det, det var fem meter mellan staketen och det blev lite trångt för Roo, men han jobbade bra och är väldigt följsam både i framför-, bakombyten och treadel. Är helt enkelt väldigt nöjd med dagensträning ihop med Roo.


Algot fick träna lite allt möjligt i staketet och är så grymt följsam att det blev några missar för att jag bar tiondelen för tidig eller för sen. Tycker dock att vi fick till det rätt bra allt som oftast och jag rörde nog rätt bra på benen och fötterna, för mot slutet av träningen kändes det ordentligt i låren och vaderna...

På balansen så ökade Algot på nedre delen av nerfarten, kan det vara på väg att släppa månne??? Skålen stod där i och för sig, men enbart med torr levergodis då smarrigare saker inte var med. Skönt att äntligen se lite förbättring, hur lite den än må vara. Slalom var åter felfritt i dvs ingångar.


Alva's kontaktfält börjar se säkrare ut, ska bli riktigt roligt att se hur hon gör när det blir skarpt läge... Hon var mer balanserad i slalom idag, så där blev det felfritt!

I staketet var hon lika följsam som vanligt, hoppade väldigt tight runt hinderstöden.

Amy fick som vanligt en kort och tempofyld träning, inte mycket att gnälla på där inte.


Nu är det mindre än en vecka kvar innan vi får fira påskhelgen med norsk agility!!!

Ovido - Quiz & Flashcards