Roo

Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa - 30 maj 2008 10:08

Vädret har ju varit strålande så det blir inte lika mycket tid framför datorn därmed mindre skrivet här. Men det händer saker kan jag lova!

Familjen kommer bli större! Det skulle ju inte bli så, inte nu, men vem kan motstå en lite red & tan färgad kelpiekille??? Vi som bara skulle titta och pussa lite på dom...

Jaja man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, så om fem veckor flyttar han några hundra meter från Inger och Jannes hus till vårat. Det blir Bengas hund framför allt, så nu velar vi om namn, inte lätt det där, kom gärna med förslag. Det ska vara kort, typ tvåstavigt, lätt att använda. Ideér??? Bild på grabben kommer längs ner, snodd från Inger's blogg. Hoppas det gick bra...


Förra helgen öste vi grus i mängder, lasta på kärran, lasta av kärran, vattna och packa osv. Sju kärror körde vi, trodde faktiskt att jag skulle bli stelare än vad jag blev, lite tränade är man kanske trots allt... ;-)

På söndagen blev det en tur till Karslund för att kolla in lite växter på trädgårdsdagen dom hade och trots köpstopp på växter så blev det en rosenpion och en brunnäva... Ser ni ett mönster?


Tisdagkväll blev det agilityträning, likaså onsdag förmiddag. Fokus låg på k.f och slalom för Roo's del. K.f sköter han bra, men slalom behöver mer träning när det finns hinder runt omkring, han söker gärna andra hinder och hinner inte färdigt med slalom då.

Träffade Emelie och Elis i onsdags också, så lite lydnad blev det då med.


På eftermiddagen drog jag och Susanne till Eskilstuna för en klass ett tävling. Banorna var inte direkt superlätta, men väldigt kul att köra.

Roo började med agilityklassen och gjorde ett OK lopp, disk, men helt OK. Han klev av balansen efter att ha lagt sig fint på uppfarten, något han gjort ibland på träning också, sen flög han dessvärre gungan. Jag lät det bero, får ta tag och träna den mer hemma, vill inte göra en grej av det på tävling.

Han är märkbart störd av allt runt omkring också, inte så att han känns ängslig, men han håller koll, det gjorde att han sprang förbi halva slalom innan han hann se det, sen gjorde han det fint. A-hindret satt kanon, sen missade han hindret efter vilket jag inte brydde mig i. Att gå i mål med 20 fel och behöva skrika för att få tillbaka honom från den tunnel han var på väg mot eller gå i mål som diskade med ett flytigt avslut var inte så svårt att välja...

Hopploppet gick riktigt bra, jag hade svårt att bestämma hur jag skulle lösa en passage där vi skulle passera en tunnel öppning för att ta en som låg två meter bakom (det låg en kort tunnel innanför en lång), bestämde mig för att sprint allt vad jag kunde efter att ha skickat in honom i säcken och därmed lämna honom själv över ett hinder mellan säcken och tunneln. Han drog åt höger genom säcken, antagligen pga farten och att de kom i en sväng in i säcken, fast jag var på andra sidan, så han missade hindret med ett par dm. Jag skickade bara rätt på tunneln och diskade oss därmed. Tycker att det är viktigt att han får behålla självförtroende och fart på banan. Kan väl tycka att det är lite väl mycket till fälla i en klass ett att behöva ta sig förbi en tunnelöppning, inte lätt för "riktiga" nybörjare att läsa hur hunden landar över hindret och därmed vilken öppning hunden ser, men det är min åsikt. För en annan som tävlat i ganska många år nu så kan man ju oftast lösa det eller i alla fall se problemet och försöka lösa det och därmed gilla utmaningen.


Igår kväll var det månadstävling igen, agilityklasser. I den lätta bytte jag och Benga liten hund. Kul att se sin egen jycke springa ibland, Algot skuttade av A-hindret. Han är inte så tryckt av husse på k.f., dom har ju inte haft samma konflikt som vi har haft där. Sen blev det ett par vägringar då Algot var mer följsam än Benga räknat med. Han är inte riktigt lika mycket bulldozer som tidigare...

Alva gjorde ett kanon fint k.f på balansen så jag belönade med godis direkt, sen skuttade även hon av A:t, dock med en tass på, men hon fick göra om i a f. I övrigt gick hon bra.

Amy och husse nollade om jag minns rätt och Roo och jag slog till med en disk. Han såg däcket långt, lång bort när han kom ur en tunnel och skulle till gungan... Inte en fälla jag sett och ingen annan heller tror jag. ;-)

K.f gjorde han bra, slalom fuskade han i, låg en tunnel bakom. Gick bra andra vändan i a f.


I den svårare klassen började large, Amy nollade återigen och vann klassen på en bra förhållandevis bra tid. Kul att hon är på hugget!

Jag funderade på att göra banan lättare för Roo, dom skulle förbi en tunnel och ta ett hinder "bakom" den, men så tänkte jag att vi måste ta tag i det där med att söka tunnlar överallt. Det gick bra, han lyssnade bra, när jag tog i från tårna... hihi

Sen flöt han ut i en sväng, men kom tillbaka och tog slalom, dock missade han port tre ett par gånger innan det flöt fint, han har lite bråttom ibland. I övrigt gick det kanon tills han flög över nästsista hindret och inte tog mitt bakombyte utan fortsatte på sin raka linje över ett annat hinder. Är dock rätt nöjd med loppet, han lyssnade bra och kändes på det stora hela rätt styrbar!

Alva och Benga fick några fel, kommer inte ihåg vart tror det var gungan bl.a

Algot gick fint förutom att han flöt ut låååångt efter ett hinder mot en tunnel, antar att jag blev något nochalant i den svängen, sen hoppade han av gungan innan den gått i backen. Skulle tro att det var en följd av utsvävningen också, jag tänkte säkert att det var bra att jag han få stopp på honom innan tunneln och jobbade då inte med honom över gungan som var nästa hinder...Med snabbaste tiden räckte det dock till en andra plats.


Nu ska jag väl jobba lite också, sitter ju trots allt på jobbet...

En liten bild på underverket, eller utbrytar kungen! Han tar sig visst ur valplådan rätt enkelt nu...

Av Åsa - 23 maj 2008 14:13

En vecka har gått sen sist jag var här och skrev, har väl hänt en del, men jag har inte orkat skriva. Här kommer en sammanfattning av veckan i alla fall.


Förra helgen blev lat för hundarna som utlovat, vi jobbade en del i trädgården. Förbereder för en till uteplats, en med morgonsol och eftermiddagsskugga, så vi får lite av varje. Måndagar jobbar jag sent så då hände det inte mycket för min eller hundarnas del.


På onsdagen blev det äntligen lite träning sa doggarna. Träffade Emelie och Elis i skogen på förmiddagen. Ett rätt kort spår till Roo med ett + slut. Han var mer än lovligt het och därmed virrig, snurrade regält i båda vinklarna. Kan väl dra slutsatsen att om han vilar nästan en månad från spår och fyra dagar från träning så behöver han nog ett par korta raka, typ påsläpp först så han får göra av med lite energi. Inte mycket att skriva om det i övrigt, runt kom vi även om han snurrade mycket, jag flyttade runt för att inte ge honom någon ledtråd åt vilket håll vi skulle. Pinnen gick han över, men kom på den och tog efter att ha varit ute och flamsat även där, slutet tog han dock fint.

Ska försöka spåra något oftare, kanske...

Amy fick ett kort spår, ca 75 meter, som hon tog fint, även om hon tvekade lite för att häva sig upp i riset... Hon såg nöjd ut, med svansen högt lyft och inte blev det sämre när hon hittade skålen med blodpudding!


Spanade även lite på när unge Elis jobbade, det ser så mysigt ut med en valp som snusar runt i skogen. Blir kul att följa hans utveckling.


Stannade sen vid klubben på vägen hem för att träna agility, satte upp en dubbelbox för att träna framförbyten och min placering vid dessa. Med Alva fick jag lite problem med att hon inte riktigt låser på hinder när jag tror, hon följer mig alltså förbi ibland. Det blev dock bättre mot slutet.

Algot gick bra som vanligt, men tog inte alltid bytet när han kom utifrån och hade en rak linje diagonalt i boxen och skulle rätt över. Eller mer ärligt är väl att jag blev för sen i det bytet... Algot låser ju tidigt på hinder, väldigt tidigt ibland!


Jackaroo är oerhört lyhörd och följsam så länge man kör i korta kombinationer, eller framför allt i kombinationer där han inte kan sträcka ut för fullt, för då blir han otroligt svårstyrd istället. Det märktes när jag skulle träna bakombyten och startade på rakan över de tre hindren i boxen och sen en 270-graderssväng med efterföljande bakombyte. Bakombyte var inget problem, men svängen innan var lååååååång. Bara att jobba vidare och se till att belöningen bara kommer hos mig en tid nu.


Även de små fick förstås träna bakombyten, vilket inte innebär några problem, dom är ju liksom uppväxta med mycket bakombyten.

Roligast på den träningen var nog att Roo tog en s.k serpentin perfekt, vilket han inte gjort tidigare, han har haft svårt att komma ut över sista hindret, tror inte han har reflekterat över det hindret då utan sprungit förbi det, han har ju lite bråttom ibland.


På kvällen var grabbarna med till klubben för kursavslutningen på Inger's och min fortsättningskurs. Blev lite k.f innan kursen, Algot fick skål med blodpudding i och Roo testade jag med tunnel efter balansen. Båda sköte sig finfint!


Kursarna skötte sig bra, dom fick köra Hasse's klass ett banor från Fagesta. Dom gick ungefär i samma fäller som de flesta gjorde på tävlingen. Ylva var snäll och körde även med mina hundar, hur kul är det inte att se sina hundar på banan? Vore det inte så förbaskat kul att tävla med dom skulle jag låna ut dom oftare... Algot är häftig att se när han verkligen laddar på för fullt och Roo han är ju bara humoristisk när han drar iväg fyra fem hinder åt helt fel håll, för att Ylva blev lite, lite sen. Ingen tvekan där inte på att ta fler hinder fast föraren inte är med. Kul att se att han skötte k.f på A:t och slalom bra med en annan förare också, det ser jag som ett gott betyg. Balansen och framför allt gungan tvekade han en del på, lite läskig är allt gungan fortfarande.

Tror en stor anledning till att Roo for iväg och var väl ostyrbar mellan varven var att han började bli trött i skallen efter en intensiv dag. Fullt så svårstyrd brukar han inte vara. Kul att se dom på banan i alla fall , TACK Ylva! 


TACK även alla kursare för en trevlig kurs och ett gott(?) vin! Jag tar förgivet att det smakar bra det brukar ju vin göra. ;-)


Igår kväll var vi på instrukörsmöte och bestämde lite riktlinjer inför höstens kurser. Som det ser ut så blir det nybörjar- och fortsättningskurs på åtta respektive 6(?) gånger. Tror vi sa så eller om det blev åtta på båda, vilket minne man har va...

Dessutom finns funderingar på special kurser över tre gånger med slalom eller kontaktfäl i fokus, då det är det som kursare ofta är minst bra på efter avslutad kurs. Tanken är väl att vem som helst ska kunna gå dom oavsett vart man befinner sig, bara hunden träffat på hindren tidigare. Slår det väl ut kan ju även andra typer av intensiv kurser komma, olika byten, starter, upplopp, motivation m.m Det är väl bara fantasin och efterfrågan som sätter gränser.


I kväll blir det nog rätt lugnt, i helgen ska vi köra och ösa en massa grus, eller bärlager. Ska väl hinna fira mor också och kanske få till lite agilityträning, Roo ska ju tävla klass 1 på onsdagkväll.

Av Åsa - 16 maj 2008 21:50

Tänk så duktiga lydnadshundar man kan ha. Sex grader varmt och i hållande regn mer eller mindre hela tiden, det tävlades dessutom i två klasser samtidigt ganska nära varandra. Trots det så presterar mina underbara hundar bra resultat.

Algot tävlade i ettan och Jackaroo i tvåan, tvåan började tillsammans med trean. Det var bara Roo och en kelpie till i tvåan så det var snart avklarat, vi drog nr 2.


Platsengick bra han låg lugnt och säkert, han var dock okoncentrerad i början och la sig först på andra komandot, 9. Onödigt att tappa poäng på sånt, men det var mycket för honom att kolla på, lite mer träning med ordentligt med störning runt omkring vore nog på sin plats.

Fria följet kändes segt och han tappade regält i en helt om march, helt klart ett moment vi måste ta tag i ordentligt. Lite märkligt ändå eftersom han oftast legat långt fram och trängt, 6.5.

Läggandet fick han också avdrag för framförandet samt att han var lite seg ner, 8.


Inkallningen har vi ju tränat i ca 1½ vecka så jag hade inte så stora förhoppningar på det, trodde dock att han åtminstonde skulle stanna. Det har han gjort på träning, även om det tagits endel steg. Nu kom han i en jäkla fart och saktade endast in en smula... 0

Rutan var så himla snygg, bra fart och rakt ut, vände upp på kommando och förblev helt still tills jag hämtade honom! Ett stort BRA! som en kommentar. 10


Apporteringen var jättebra förutom detaljen att han inte satte sig när han kom in. Den lilla skithunden... 8

Hoppet likaså, där satte han sig men gjorde det tvärsnett. 9.5

Fjärren började fint, men sen struntade han i andra uppsättandet vilket gjorde att betyget sjönk. Första skiftet var dock fint. 8

Helhet 8.5 Seger och ett andra pris med 153 poäng.


Är kanon nöjd med Jackaroo killen, han hade jobbigt med de andra hundarna som körde trean, ändå höll han ihop rätt bra. Känns nästan skönt att det blev ett andra pris, han behöver mer tävlingsrutin och känner jag mig själv rätt hade vi gått vidare till trean om första priset hade kommit.

Nu blir det KM i början på juni, annars så ska vi träna endel i sommar och sattsa på agilityn en stund. Det blir nog en tävling i slutet på sommaren om vi får till f.f och inkallningen tills dess.


Algot och jag drog nr 4, han låg fint mellan en schäfer och Kickis cocker. Lite orolig eller snarare nyfiken blev han när det rörde sig på parkeringen och någon som tränade med klicker, men han låg fint om än med låååång hals. 10 Tandvisning 10. Linförigheten gjorde han ungefär som vanligt, lite vingligt och lite snett i halterna, helt OK med vår standard. 7

Läggandet var segt ner och sen drog han sig upp en aning när jag gick tillbaka, det var ju SÅ blött i gräset... 7


Inkallningen kom han i bra tempo, men bromsade lite tidigt + snett avslut, hört den förut... :-) 7.5

Ställandet var riktigt bra, han tog två korta steg, men var stabil och såg säker ut när jag gick tillbaka vilket är en seger i sig. 8.5

Apporten sniffade han lite på innan han fick ta den och rullade den sen lite i munnen. Något jag vet att han gör i ettans apportering, men inte om man kastar den, så jag har inte tagit så hårt på det. 8

Hoppet gjorde han fint, men återigen ett snett avslut. 9 Helhet 7.5.


163.5 poäng, en tredje plats och framför allt det andra första priset är i hamn!

Riktigt nöjd med Algot, han gillar inte regnväder och att han då jobbade på med så bra attityd och glädje är härligt!!!

Nu ska dom få vila och ha det skönt några dagar, sen får vi planera för agility och fortsatt lydnads träning.

Nu ska vi hålla tummarna för Sverige i hockey-VM!


 

Av Åsa - 15 maj 2008 10:15

Nu finns det lite bilder på hemsidan från Fagersta-helgen, länk finns i kanten längre ner på sidan.


Igår var jag ledig så det blev en tur till klubben för lite agilityträning med djuren. Algot fick börja med att köra en liknade situation som vi diskade oss på i lördagens hopplopp. Nu blev det minnsann taget från rätt håll varje gång, i o f s med en fulsnurr ibland. När jag gjorde blindbyte (hör och häpna) så hann jag längre fram vilket resulterade i en bättre väg. Jag har funderat ett tag på om jag ska ta till blindbyten ibland, Algot använder dom ju... Kanske får jag bättre ordning på dom om jag tränar dom som vilket byte som helst... Får fundera lite på det där, men helt klart vinner man någon halvmeter om man inte behöver snurra runt i ett framförbyte utan bara springer på. Jag får det framför allt jobbigt när jag rusat i en riktning och en ska tillbaka åt samma håll jag kom i från plus göra ett framförbyte efter några meter. Får väl fortsätta jobba på att få snabbare fötter också...


Provade också att va på nedsidan av hindren och trycka honom över hindret vilket fungerade utmärkt. På tävlingen låg det dock en tunnel i höjd med första hindret och jag tror jag hade tryckt in honom i den om jag gjort så där. Kanske fegt, men det kändes som en allt förstor risk och hade man blivit minsta sen så hade han definitivt tagit hindret från fel håll. Inte mycket att älta, men kul att se att vi löser det på olika sett bara jag är på rätt plats.

Algot fick även köra lite kontaktfält och det är tillbaks till skål som gäller där, har fuskat endel med det på sistonde och farten har genast gått ner lite igen.


Roo fick jobba en hel del med slalom med tunnel efter något som är skitsvårt enligt honom. Det gick tillslut och efter ett par lyckade repititioner så tog jag bort tunneln och då går han riktigt fint för det mesta. Annars tränade vi en del på handling och hitta linjer något han behöver bli bättre på.


Alven fick träna sina kontaktfält och det var lite svårt att hålla sig still igår... Ska nog backa lite där också för hon verkar inte att full koll, ibland stannar hon jättefint men med alla fyra tassar på k.f

Amy fick en promenad och lite godis så hon var nog nöjd också.


Allra sist körde jag lite ruta och inkallning med Roo, gick sådär med rutan, han drog mycket åt höger och när han vände upp på "stanna" så hamnade han utanför. Tror att han var rätt trött i huvudet efter allt nötande i slalom, så det var kanske inte så smart att träna rutan då, men, men. Ska se om vi kan få till det bra idag och kanske en plats. Annars tror jag vi vilar oss i form till fredagen nu. Går det så går det!



Av Åsa - 14 maj 2008 09:38

Efter gårdagens träning känns det onekligen bra inför fredagen, dom gick super båda två.

Algot har en sådan glädje i lydnaden så det känns verkligen som målet är nått, målet att vi skulle hitta samma känsla i lydnad som vi har i agility. Han far omkring mellan momenten och bara vill göra mer, dessutom har han fått tillbaka den charmiga men inte så poänggivande ingången i inkallningen, den där han gör ett par jätteskutt på slutet och avslutar lite snett. Jag tar dock hellre det än att han inte visar glädje, jag hoppas verkligen att han är sån här på tävlingen också! Det blir inget mer lydnadstränat för honom innan tävlingen nu, förutom en plats och lite linförighet, han ska få köra lite agility idag, mest fart och riktningsskiftningar för mig... ska se om jag kan få till slutet på hoppbanan från i lördags.


Han är lite egen och bestämd av sig Algot, jag kampade med en fleeceleksak i mellan lydnadsmomenten vilket han gärna gjode, så efter ett himla fint ställande fick han tennisbollen (kungen av belöningar). Efter det vägrade han ta i fleecen, då var det bara boll, boll, boll i ögonen på honom. Snacka om att låsa på vissa saker.


Jackaroo fick börja med f.f tyckte inte att han trängde så mycket som tidigare, vi ska dock fila lite till på det idag, köra lite korta pass med tät belöning för bra position.

Rutan strulade han runt med när leksaken låg i mitten, när jag tog bort den gick han kanonfint flera gånger. Det händer dock att han sätter sig, vilket ställer till det endel för mig, ska jag belöna att han springer kanonfint och vänder upp eller ska man skippa belöning för att han sätter sig? Svårt det där, det blev ett mellanting, en kort kamp som som belöning och sen ställde jag honom i rutan och gick ut i min postion och berömde själva ställandet. Hämtade honom och skickade igen och då var det snudd på perfekt! Duktiga killen!!! Jag återgick till rutan mellan de andra momenten och skickade från tre olika sidor, utan större problem, det som hände var att han ibland drog mot hindret som var placerat bara några meter ut från rutan. Känns som han fattat vad det hela går ut på nu, bara att hoppas att det håller i sig.


Läggandet, apporten och hoppet ser fortsatt finfint ut, nu sätter han sig upp på första komandot också utan att strula.

Inkallningen går rätt bra när "stå" kommer rätt nära mig, ca fem meter ifrån är väl gränsen. När det blir längre avstånd blir det mer steg, det borde dock kunna ge endel poäng, för så mycket steg  tar han inte. Har lite ideér om hur vi ska få bukt med det, men inget som går att lösa på så här kort tid, utan vi jobbar efter den här mallen nu och finlirar efter tävlingen sen. Vill ju inte gör honom alldeles vimmsig inför tävlingen.

Fjärren gjorde han felfritt på tredje försöket, på det två första flyttade han baktassarna en knapp dm vid andra skiftet till sitt och det har vi ingen tolerans för... Nu var jag kanske väl taskig också för jag hade velat haft en T.L bakom honom, men alla hade kurs eller gick kurs som var där, så jag la honom nära dom som körde agility, med baken mot dom, tycker han klarade det bra trots allt.


En dold platsliggning blev det också, när valpkursen hade paus, så det var folk och valpar vid bänkarna några meter framför honom. Han hade legat lugnt och fint, nosat lite och vridit ner rumpan åt sidan, men inget mer. Det är ju bara två hundar med i tvåan på fradag, han och en kelpie till från Kumla så det blir nog lugnt och fridfullt skule jag tro.


Nu ska jag se om jag kan fixa lite kort från helgen och få ut på hemsidan, sen blir det lite agiltiyträning och ev. lite städning och tvättning av bilen.

Av Åsa - 12 maj 2008 21:38

Tänk va skönt det kan vara att dra iväg med husvagnen ca 13 mil, hamna bland trevliga vänner, nära till sjö och en underbar granskog. Lägg till sol i mängder och lite agility och du har en härlig minisemester!


Vi åkte upp redan på fredagkvällen och hann avnjuta en cider/öl i någotsånär ljumen försommarkväll.

Lördagen började med agilitytvåan så man hade tid för en frukost utan stress.

Agilitytrean kändes kul och planen var klar, i huvudet fanns seger på 39 sekunder. Nu blev det inte riktigt så... Det var den där detaljen om att lita på hunden, att man aldrig lär sig.

Det började bra, inte minsta problem att få honom på balansen, trots att det låg en tunnel halvmetern bakom. Det var i andra änden av balansen det började. Efter balansen låg en böjd tunnel till vänster och det var andra öppningen som gällde. Jag skulle lösa det med ett f.b undertiden han gick ner i 2+2. Algot kommer i fullfart och jag tvekar på att han ska göra det han ska, eftersom jag tvekar så gör han såklart inte det som förväntas av honom. Jag försöker ändå hinna f.b vilket jag förstås inte gör utan skickar honom rätt in i första öppningen.  Efter det blev det inte många rätt, gungan var dock kanon!

Undrar om det finn en kurs att gå för att för mattar och hundar som har förtroendekris... ;-)


Hopploppet gick kanoners till nästsista hindret, jag hann inte riktigt i position eftersom jag är förbaskat seg i riktningsändringar när jag springer. Eftersom jag dessutom hade behövt syrgas vid det laget fick jag inte ur mig något kommando, så Algot slank på fel sida av ett hinder. Så nu jåklar ska konditionen bättras och jag ska fixa upp snabbheten i benen!!! Så är det bara. Började redan i morse på promenaden.


Hundarna njöt av bad mellan loppen och var trötta och lugna på kvällen. Vi tvåbenta njöt av grillat och ett glas rött eller två!


Söndagen bjöd på superkul klass ett banor. Ska verkligen bli kul att springa klass ett igen. Roo kändes lugn och stabil, satt som ett ljus i starten. När han skulle ta hinder fyra så vikar han av, i stort sett i språnget, för att springa och hälsa på husse som står och fotar vid sidan av plan. Helt otroligt att han hinner uppfatta det.

Han kommer snabbt tillbaka och vi kör på, han missar dock hinder fyra så disken är ett faktum. Annars så går han bra, lite strul i slalom. Ja, det var en sak till, han hoppade av balansen för han fick se en tunnel som låg utanför banan, inte utdragen utan den bara låg där. Hur mycket kan en kelpie hinna registrera egentligen?


I hopploppet gick han ur slalom och drog mot tunneln som låg efter, men lyssnade bra och kom tillbaka och gjorde ett bra slalom.

I ett bakombyte kom jag inte tillräkligt långt åt höger så han sprang förbi ett hinder, så det blev en vägran. Tio fel och en åttonde plats blev det. Känns som vi kommit ihop oss rätt bra nu, visst det är långt kvar tills det går helt prickfritt, men han tar bytena fint och jag börjar känna vart jag kan skicka honom och vart han behöver stöttning.

Om två veckor får vi ett nytt försök när vi åker till Eskiltuna för en kvällstävling.


Så helgen har varit helt underbar, trots att resultaten uteblivit, men vem bryr sig egentligen, man måste ju njuta av livet också. Tävlingar kommer det fler av, förhoppningsvis även soliga dagar, men det är kanske inte lika säkert...


Lite ruta och fjärr har vi tränat också, jag och Roo, han sköter sig bra, ska bli lite tränat nu i veckan också, så får vi se hur han fixar det på fredagkväll.

Av Åsa - 9 maj 2008 15:22

Snart så, får man packa ihop på jobbet och dra mot Fagersta för en härlig agilityhelg.

Roo ska göra sin debut på söndag när dom kör klass 1 och de övriga får tävla på lördagen när det är klass 2 och 3. Ska bli skönt att komma iväg på en minisemester, det är mysigt vid Fagersta KK med en sjö alldeles intill mycket trevligt folk finns det där också.


Roo och Algot laddade med att simma en stund i kanalen igår på lunchen, idag har dom mest fått vila och ska få köra lite trix här senare innan vi stänger om det är lugnt på folk.


Två och en halv timme kvar tills jag får stänga och åka hem, så nu börjar jag och grabbarna räkna ner. Snart, snart är vi på väg. Håll tummarna för oss i helgen, så kör vi för vinst! Ha en trevlig helg, det tänker vi ha!!!

Av Åsa - 8 maj 2008 21:24

Fy attans vad söta dom är. En dag gamla kelpievalpar alltså. Efter jobbet gick jag och Benga över till Inger och Janne för att kolla på deras sju nya underverk.

Deras kelpie Elektra nedkom med sju små valpar igår kväll/natt, eller små och små endel var rätt biffiga redan... Fyra svarta, varav en tik med tantecken och tre bruna varav en hane med tantecken. Tiken med tan var riktigt i farten redan, gnällde, buffade runt, slet i matcentralen. Hon verkar ha ruter i sig, kan bli något att jobba med för Inger och Janne om det blir hon som får stanna, det lutade visst åt det. Söt var hon också. En annan som var riktigt söt var den tanfärgade killen, han skulle lätt kunna slinka ner i fickan om några veckor...


Att valpar ska vara så söta! En annan sötnos som jag fick pussa på igår kväll var Emelies nytillskott, söta, söta Elis, en bc på ca nio veckor. En liten tuffing som tyckte det var helt OK  att bli kollad av såväl Roo som Pippi mitt på appell-plan. Ska bli kul att följa den lille sötnosen. Roo verkade tycka att det var mysigt med valp, han låg ner och försökte leka lite lätt med den lille.


Igår blev det träning och kurs, Jackaroo fick börja med en handlingsövning med framförbyten och han gick himlans fint. Han gör gärna det när det inte är övningar/banor som bygger för mycket fart. Eller han går nog fint annars med, men jag får lite problem med timingen, vi är ju inte helt samkörda än.

Sen fick han vila medans jag tog fram koner och satte upp en ruta. Det gick väl OK, men det är en bit kvar, får hårdträna det i helgen...

Han fick även några vändor över kontaktfälten och genom slalom och det kändes fint inför söndagen, så nu är det bara att köra så det ryker!


Gotten fick köra igenom lydnads ettan och gjorde det så himla bra, så den inställningen vill vi ha om en dryg vecka! Tror aldrig han lagt sig så snabbt på läggandet. Mattes lilla plutt. I agilityväg fick han visa finskt staket för kursarna och sen va med och springa U-bana.

Så nu ska matte ladda ordentligt och sen går vi ut på banan på lördag och öser för allt vad vi är värda!


Kursarna va lika duktiga som vanligt, dom lyssnar, tar till sig och sen löser dom problemen som uppkommer. Staket och threadel gjorde dom som dom aldrig gjort annat. Det finnska staketet var lite bökigare för dom att hålla reda på hur dom skulle springa, men det är inte så lätt framför allt inte när jag sprang fel när jag skulle visa. När jag sen sprang mot rätt hinder, var jag för bekväm, så Algot kom in i mellan... Inte lätt för kursarna att ha så vimsig instruktör. Jag hade ju dessutom inte stöd av Inger som hade fått åka hem för att ta hand om valpningen.

GRATTIS till Inger, Janne och framför allt Elektra till sju små (h)underverk!




Ovido - Quiz & Flashcards