Roo

Alla inlägg den 13 maj 2007

Av Åsa - 13 maj 2007 22:20

Sådär då var man hemma från fyra underbara dagar i Östergötland.

I tordags morse lämnade vi av Jackaroo hos min arbetskamrat och de övriga tre hos mina föräldrar, sen drog vi söder ut.


Tre timmar senare var vi på plats på Trollmarker's spa och ridanläggning.

Vi fick en god lunch bestående av pasta med grekisk sås innan vi begav oss ut och red. Benga fick en söt och snäll fjording som hette Isadora och jag fick en fin nordsvensk som hette Bonnie.

Efter två timmars ridning var vi duktigt möra i kroppen och framför allt hade vi rejält ont i baken.

Kan inte påstå annat än att det var rejält skönt att krypa ner i bubbelpoolen och bubbla lite...

En kort sväng i bastun blev det oxå innan vi gick för att vila en stund före middagen, drygt två timmar senare kom ägarinnan och knackade på och sa att middagen var klar.

Vi hade somnat och sov så hårt, så att när mobil-larmet gick stängde Benga bara av det och jag hörde det inte, utan vi sov vidare som inget hänt.


Hur som helst var det oerhört skönt att sova ut en stund och middagen smakade underbart, kassler med banan och currysås.


Det ömmad fortfarand ordentligt i baken när vi satte oss på stolarna, så lite orolig var jag för hur det skulle kännas dag två...

Men väl i sadeln dag två så kändes det förvånandsvärt bra, vi red då i drygt fyra timmar med avbrott för en god kycklingmacka i gröngräset. Det gick som sagt lättare än förväntat och när vi kom tillbaka till gården så hade ett av deras Dartmoor-ston precis börjat att föla. Så det blev snabba ryck att ta hand om hästarna för att sedan få vara med om en fölning i verkliga livet. Det tog rätt lång tid då det var stoets första fölning, men till slut, med lite hjälp så kom det ut ett sött litet stoföl! 

Måste säga att det var häftigt att se i verkligheten och framför allt att se hur fort dom är på benen, efter tio minuter försökte hon stå och efter en halvtimme var hon uppe.


Efter denna upplevelse var det dags för behandling och jag hade valt lerinpackning och det var skönt, ljummen lera, varma filtar, ansiktsmassage och ansiktsmask. Efter en halvtimmas behandling fick jag dessutom krypa ner i bubbelpoolen en stund, sen var man som en ny människa igen.


På kvällen kom sex personer till som skulle vara där lördag-söndag, så då blev det gemensam middag bestående fläskfile och även en del vin och snackande.



Lördag och söndag refereras vid senare tillfälle, men lite bilder kommer här.

Ovido - Quiz & Flashcards