Roo

Alla inlägg den 4 april 2008

Av Åsa - 4 april 2008 16:38

Igår kväll tog jag med mig hundarna och åkte till klubben. Lydnadsträning skulle det bli och blev det oxå, men kanske inte på det som ligger närmast i tiden, klass 1. Det är ju så förbaskat tråkiga moment.

Istället började vi med dold platsliggning i 3 minuter, första gången på klubben. Inga stora problem han låg hela tiden, men vred ner sig på höften för att ha koll på dom som plockade med agilityhindren... Han hade inte vridit hela sig utan bara lagt om sig lite för att kunna se lite vad som hände backom rumpan. Ska försöka tänka på att lägga honom nära agilityn någon gång för att kunna korrigera, när/om han gör om det.


Efter det lånade vi Maria's uppställda ruta, han börjar greppa vad konerna handlar om, så nu ska vi böraja bygga fart med hjälp av leksak ett tag.

Hoppet för tvåan gör han fint, han hamnar dock lite till höger på hindret. Har det någon betydelse för poängen, någon som vet? Han tar återhoppet utan problem.

Lite linförighet lyckades vi pilla in i alla fall. Det gick riktigt bra, han höll positionen bättre än tidigare, nu belönade jag redan efter fyra, fem steg, men det går åt rätt håll i alla fall. Halterna var lite si och så fortfarande, men det har vi jobbat med inne idag framför spegeln. Såg en klar förbättring mot slutet, när han började korrigera sig åt vänster också, inte bara försökte att flytta in baken mer och mer. Jag har uppenbarligen lyckats belöna själva "in med rumpan" istället för rätta positionen. Jaja lite mer att jobba på, det är ju tur att man inte har en hund som ger upp i första taget när det blir galet, han jobbar lika glatt vidare!


Lydnaden avslutades med kryp, jag behöll kopllet på för att kunna håll igen honom lite, då han kryper i racerfart... Det blev både lugnare och rakare, så det blir till att testa det ett tag, så får vi se om det kan hålla i sig även utan koppel sen. Jag är ingen stor fan av fysiska hjälper, men vad göra?


Det var några som tränade agility, så vi lyckades snika in oss på lite träning där med. Slalom och gunga i en kombination. Slalom tog han jättefint, utom de sista två pinnarna. GRRRRR!!! Då var det ändå bara 8-pinnars slalom. Det låg förvisso en tunnel efter, men det får han banne mig lära sig att behärska också. Det gjorde han också efter ett par försök. Åt andra hållet kom han med ordentligt hög fart, men klarade det galant. Duktig kille!

Lite försiktigare på gungan igen, men det är bara att jobba på.


Algot fick komma ut och köra lite slalom i svåra vinklar, vilket han gjorde bra, lite problem på slutet, annars finfint utfört. Det är det där med att sluta när man är på topp...

Några vänder över A-hindret blev det förstås också, det ser fortsatt OK  ut, han har inte ökat mer, men inte gått ner i tempo heller. Kan bli stabil på den här nivån så känns det rätt okey för en tid. Vill ju inte gå för fort fram och riskera att få en flygande hund igen.

Även Algot har fått träna ingångar och position idag + lite stå - ligg, för att kolla av hur pass bra han lyssnar på vad jag säger. Han fattade snart att det var lönlöst att bara försöka ta det ena och sen korrigera. Sötterrier!

Ovido - Quiz & Flashcards